Tietoa meistä

Näiltä sivuilta löydät tietoa Suomen luonnon loputtomista harrastusmahdollisuuksista, sekä tutustut jännittäviin lomailumahdollisuuksiin Lapissa. Lapin karujen metsien ja aavojen tuntureiden lumo ei ota laantuakseen, ja useat matkaavat sinne yhä uudelleen nauttiakseen erämaan rauhasta.

Nautit sitten retkeilystä, kalastuksesta tai marjastuksesta, Lapista löytyy jokaiselle luonnonystävälle jotakin. Alueen pikkukylät ovat kotoisia paikkoja, joissa ihmiset tuntevat toisensa ja joissa turistikin voi parhaimmillaan nauttia leppoisasta tunnelmasta ja iki-ihanasta Lapin murteesta. Lappiin voi suunnata matkailemaan nykyään monella tapaa, joista sekä lentokone, juna että oma auto tarjoavat omat elämyksensä matkailijalle.

Pohjois-Suomi on täynnä avaraa luontoa, joten se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kaikenlaisiin harrastuksiin. Maisema muuttuu paljon vuodenaikojen mukana, mikä tarkoittaa sitä, että kukin vuodenaika tuo mukanaan jotain uutta ja jännittävää: kesällä voi leiriytyä, kalastaa ja meloa, syksyllä nauttia ruskasta, kerätä marjoja ja sieniä ja patikoida, talvella moottorikelkkailla ja ihailla revontulia ja keväällä lasketella tai hiihtää. Tutustu saamelaisten kulttuuriin ja nauti Lapin herkkuja lomasi aikana.

Tutustu näillä sivuilla Pohjois-Suomen eri harrastus- ja vapaa-ajan mahdollisuuksiin kattavasti. Alueella on erinomaiset mahdollisuudet mökkeilyyn. Halusit sitten viettää lomaa omassa rauhassa, romanttista viikonloppua kumppanisi kanssa tai lähteä pitämään hauskaa perheen tai ystävien kesken, löytyy mökkejä monilla eri varustetasoilla ja hinnoilla. Esimerkiksi kylpypalju tai iso sauna tai vaikka laskettelurinteiden läheisyys voi olla tärkeä kriteeri mökin valinnassa – tällaiset mökit kannattaakin varata ajoissa, sillä ne ovat etenkin loma-aikoina suosittuja.

Maisemat ja meininki ovat hyvin erilaisia pohjoisessa, joten siellä arjesta pääsee irrottautumaan tehokkaasti. Etsit sitten aktiivista lomaa tai täydellistä rentoutumista, voit kokea kaiken Lapissa. Kotimaan matkailu voi tarjota yllättäviä elämyksiä ja nautintoja – sillä vaikka se usein unohtuukin, myös Suomessa on monta erilaista kulttuuria ja maisemaa.