Teltta vai matkailuauto?

Kun päättää lähteä luonnon helmaan maistelemaan leirielämää tai kun haluaa muuten vain yöpyä reissulla jossain muualla kuin kaupungin laitamilla olevassa kolkossa ja persoonattomassa hotellissa, on silloin monia muitakin mahdollisuuksia majoituksen suhteen. Niin teltta kuin matkailuautokin ovat molemmat varteenotettavia vaihtoehtoja, mutta niillä on kummallakin hyvät ja vähän huonommatkin puolensa, joita seuraavaksi käydään läpi.

Teltta on loistovalinta silloin, kun haluaa tuntea olevansa todella ulkoilmassa, mutta samalla silti suojassa. Teltassa on ihanaa yöpyä, kun saa kuunnella sateen ropinaa sekä tuntea auringonlämmön ja tuulen huminan. Luonto todella tunkeutuu telttakankaan läpi sopivasti eikä mikään ole ihanampaa kuin herätä teltassa aamulla lintujen lauluun tai auringon sarastukseen. Telttoja on hyvin monenlaisia ja kaikkiin tarpeisiin sopivia aina kalliimmista luksusteltoista yksinkertaisiin yhden tai kahden hengen perustelttoihin. Mikäli on liikkeellä esimerkiksi reppureissussa, on teltan paino yksi tärkeimmistä tekijöistä. Yksi teltan negatiivisista puolista saattaa olla turvallisuusriski. Telttaan ei kannata jättää mitään arvokasta, sillä telttakangas ja vetoketjulukitus eivät suojaa voroilta pahemmin. Mikäli kuitenkin yöpyy luonnon helmassa turvallisella alueella tai vartioidulla leirintäalueella, ei tämä liene ongelma. On lisäksi hyvä idea tarkistaa sääennuste ennen telttailemaan lähtemistä. Jotkut teltat eivät ole täysin vedenpitäviä, joten tämäkin on hyvä tarkastaa etukäteen, jotta välttyisi ikäviltä yllätyksiltä.

Matkailuauto on aivan verraton valinta silloin kun haluaa päästä melko helpolla leiriytymisen suhteen. Kaikki on valmista seuraavaa reissua varten, kunhan jaksaa pitää autonsa siistinä. On ehdottomasti myös mukavaa, kun koko perhe voi yöpyä samassa tilassa. Ruuan laitto onnistuu näppärästi, sillä useimmiten matkailuautosta löytyy pieni keittonurkkaus ja jääkaappi. Matkailuauto on myös turvallisempi vaihtoehto kuin teltta, sillä kaikki ovet ja ikkunat saa laitettua säppiin. Niin kauan kuin auto on hyvin huollettu, ei siinä pitäisi esiintyä teknisiä ongelmia. Eräs esille nouseva negatiivinen puoli matkailuautossa on se, että harvemmin käytettynä se on varsin kallis ostos, joka luultavasti nököttää pihalla lähes kaiken aikaa odottaen seuraavaa matkaa. Jos haluaa selvitä halvemmalla kannattaa napata vaikka Lomarengas alennuskoodi ja lunastaa halpa majoitus. Kuitenkin moni on keksinyt korjata tämän matkailuauto ongelman muuttamalla sen tilapäiseksi vierashuoneeksi, lasten leikkitilaksi tai vaikkapa kotitoimistoksi.