Sopiva rahoitus tukee matkailua

Kuten yleisesti kaikki harrastukset myös matkaileminen on melko tyyristä puhaa. Keskimäärin yksi viikon matka Suomen maassakin saattaa kustantaa jopa tuhat euroa vaikka matka taittuisi omalla asuntoautolla. Moni luuleekin, että asuntoauto tai asuntovauno on merkittävästi edullisempi tapa matkustaa, niin no jos ollaan karavaaniparkissa koko aika. Huomioon täytyy kuitenkin ottaa ne kulut jotka syntyvät matkailu auton huollosta, bensasta ja muista elämiseen menevistä kuluista kuten sähkö ja lämminvesi.

Suomessa etenkin kotimaanmatkailu on kasvattanut suosiota tänä vuonna taloudellisten syiden takia. Yhä useampi on huomannut ettei tarvitse lähteä livohkaan kohti etelää vaan Suomessa on paljon kokemista. Etenkin Suomen lapissa kuten aikaisemmin Sodankylästä kirjoitimme.

Lapissa on aivan upeaa asua teltassa tai vaihtoehtoisesti vuokramökissä. Molemmissa on omat etunsa. Jos etsit sopivia telttoja retkeilyyn suosittelemme …. kuitenkin joskus saattaa olla parempi vaihtoehto vuokrata mökki jostakin loma-asutus alueelta.

Palataksemme alkuperäiseen aiheen matkustelun hinnasta on todettava, että valitettavan usein on pakko tyytyä lainan tai luottokortin ottamiseen jos halutaan varmistaa ettei rahat lopu reissussa. Jos on oikein budjettimatkailija on täysin mahdollista selvitä useista eri aktiviteeteista vain muutamalla sadalla eurolla. Tässä tapauksessa on kuitenkin tingittävä viihtyvyyden lisäksi myös ruokalitottumuksista, joten kulinaristiset herkut saavat jäädä.

Rahoituksen ottamisessa kannattaa olla tarkkana ottaako joustoluoton vai hakeeko suoraan suurempaa luottoa netistä. Myös kilpailuttamista kannattaa harkita, mikäli lyhyt ja pieni rentoutuminen vaihtuukin pidemmän ajan elämäntavaksi, jossa etsitään todellista minää luonnonhelmasta. Myös tälläisiä matkustajia on Suomessa paljon. He ymmärtävät sen mikä elämässä oikeasti on tärkeintä, oma hyvinvointi.