Sodankylä on Lapin sydän

Sodankylä sijaitsee monen mielestä aivan Lapin syvimmässä sydämessä. Se on upea vaihtoehto vierailukohteeksi niin aktiivisille ulkoilijoille kuin myös sellaisille ihmisille, jotka kaipaavat ympärilleen rauhaa, tilaa ja täydellistä hiljaisuutta. Sodankylän alueen valtaisat metsät, koskematon villi luonto ja pohjoiselle Lapille tunnusomainen hiukan karu ja arktinen luonto tuntureineen ovat niitä asioita, joista Sodankylä erityisesti tunnetaan ja joita sinne matkaavat turistit aivan erityisestä lähtevät hakemaan. Sodankylän alue tunnetaan tietysti myös Luoston hiihtokeskuksesta, joka houkuttelee monet laskettelun ja lumilautailun ystävät paikalle talvi- ja kevätlomilla. Sekä valitettavasti korkeasta velkaantuneisuudestaan, kun ihmiset koittavat hakea lainaa vaikka luottotiedot ei ole kunnossa.

Sen lisäksi, että Sodankylä tarjoaa mahdollisuuden laskettelemiseen, on sillä takataskussaan aivan valtavasti muitakin aktiviteetteja niin kesäisin kuin talvisinkin. Tänne matkaava voi halutessaan vaikkapa kokeilla lumikelkalla ajamista, pilkkimistä, lumikenkäkävelyä, murtomaahiihtoa, patikointia, kalastamista ja pyöräilyä. Lisäksi täällä on mahdollisuus jokiristeilyillä käymiseen sekä oiva tilaisuus piipahtaa tutustumassa paikalliseen porofarmiin. Vaikka Sodankylä onkin hyvin kaukana Helsingistä ja suuremmista kaupungeista, on se kuitenkin omalla tavallaan myös hyvin yhteydessä muuhun maailmaan ja erittäin ajan tasalla.
Kaiken upeaan luontoon keskittyvän toiminnan ohella on toki myös paljon muutakin, mitä Sodankylässä voi tehdä. Tämä pieni kaupunki on noussut maailmanmaineeseen tapahtumasta, joka järjestetään kaupungissa joka vuosi kesäkuun puolenvälin tienoilla. Tällöin paikalle saapuu tuhansia elokuvien ystäviä ja alan osaajia ja asiantuntijoita juhlimaan Midnight Sun Festivalia, jota on vietetty Sodankylässä jo yli 30 kertaa. Kyseessä on maailman pohjoisimmassa paikassa järjestetty elokuvafestivaali, johon tuo oman erityisen vivahteensa Sodankylän äärimmäisestä pohjoisesta sijainnista johtuva silmiinpistävä valoisuus. Aurinko ei Sodankylässä laske keskellä kesää, mikä on hyvin poikkeuksellinen ja eksoottinen ilmiö etenkin ulkomailta tuleville vieraille. Toinen kansainvälisiäkin vieraita puoleensa vetävä tapahtuma järjestetään hiukan Sodankylästä pohjoiseen Tankavaarassa, jonne pääsee joka vuoden marraskuussa juhlistamaan paikallisia Kaamos Jazz -festareita, jolloin jazz ja muu musiikki raikaa ja juhlaväki karkeloi.