Mitä kaikkea leiriytyessä voi tehdä?

Leiriytyminen voi olla aivan valtavan hauskaa. Ulkona yöpyminen kaukana arjen oravanpyörästä ja stressaavasta kaupunkielämästä voi olla uskomattoman rentouttavaa ja vapauttavaa. Leiriytyminen mahdollistaa sen, että aikaa on erilaisten aktiviteettien parissa puuhailemiselle. Leirielämään kuuluu monenlaisia aktiviteetteja kuten vaikkapa erilaisia vedessä harrastettavia aktiviteetteja, urheilua ja erilaisia pelejä ja leikkejä. Mikäli kohdalle osuu sadepäivä, ei sekään haittaa, sillä teltassakin on mahdollista puuhailla monenmoista sateen ropistessa kattoon.

Mikäli leiriytymisalueen yhteydessä tai sen lähistöllä sattuu olemaan vesialue kuten meri, järvi tai joki, avaa se lukuisia mahdollisuuksia tekemisten suhteen. Leiriytyessä voi vaikkapa kalastaa, uida, rakentaa hiekkalinnoja, hypellä kiveltä toiselle, kokeilla vesihiihtoa tai suppausta, meloa kanootilla tai kanootilla, soutaa, sukeltaa tai snorklata.

Erilaisia esimerkkejä leirintäalueella harrastettavista urheilualueista ja muista fyysisistä aktiviteeteista ovat esimerkiksi viime aikoina suurta suosiota niittänyt frisbeegolf ja tietysti meidän suomalaisten kansallispihalaji mölkky. Renkaanheitto on yksi klassinen esimerkki leiripaikan peleistä. Toki siellä voi myös pelata jalkapalloa tai vaikka petankkia. Moni lähtee mielellään pienelle pyöräreissulle tai vaikkapa patikoimaan keskelle kaunista luontoa. Mikäli alueella on kallioista maastoa, voi silloin kokeilla myös kalliokiipeilyä oikeanlaisilla varusteilla. Kiipeillä voi tietysti myös puissakin, mikäli se tuntuu enemmän omalta jutulta! Jos mukana on suurempi porukka leiriytyjiä, voi yksi vaihtoehto olla vaikkapa lipunryöstö, josta riittää hupia tuntikausiksi.

Eräs leiriytyessä suosituimmista aktiviteeteista ovat erilaiset korttipelit, jotka ovat loistava tapa hitsata porukkaa yhteen ja kasvattaa yhteishenkeä. Nykyään kun kaikilla on nenä kiinni kännykän tai tietokoneen ruudussa, on vanha kunnon korttipeli erinomaista vaihtelua. Mahdollisuuksia on rajattomasti lapsillekin sopivista Unosta ja Mustasta Pekasta vaikkapa pokeriin. Toki myös lautapelejä voi pelata, mutta parhaiten se onnistuu silloin kun käytettävissä on jokin tasainen alusta kuten vaikkapa pöytä. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan kynä ja paperia, jolloin esimerkiksi ristinollan ja hirsipuun kaltaisten pelien pelaaminen on mahdollista.

Toki kun kerran on luonnon helmassa, kannattaa siitä ottaa kaikki ilo irti. Leiriytyessä voi esimerkiksi bongata lintuja, kerätä ötököitä, kiviä ja erilaisia kasveja, etsiä sieniä tai marjoja, ottaa valokuvia, kerätä polttopuita ja muuten vaan patikoida ympäriinsä luonnon kauneutta ihaillen.